Редизайн на сайта: защо, кога и как – Design Expert

Редизайн на сайта: защо, кога и как

Редизайн на сайт

Сайтът е визитната картичка на вашия бизнес. Без него вие не просто губите възможността за стабилно онлайн присъствие, но и значителна част от таргетираната ви аудитория. 

Сайтът е мястото, на което клиентите ви научават за вас, но и където търсачките ги изпращат, за да намерят във вас идеалното решение за себе си и за задоволяването на техните нужди. А платформи като онлайн магазините, например, буквално са немислими без наличието на страница, където да се осъществяват основните дейности на бизнеса – предлагане на асортимент и продажби.

В действителност, сайтът носи невероятна отговорност за вас, вашата компания и вашия  бизнес. Ето защо към него трябва да подходим професионално. С други думи, както той се грижи за вас, така и вие трябва да се погрижите за него. 

Редизайнът е отлична идея да възнаградите наличния си вече клонящ към остаряване сайт. Останете с нас, за да разберете защо тази идея би могла да бъде изключително печеливша за вас и добре дошла за актуалната ви страница. 

Какво е редизайн на сайт?

Всяка страница има три основни елемента. Това са съдържанието, визията и функционалностите. В 90% от случаите собствениците на сайта и/или неговите служители добавят регулярно, понякога дори ежедневно ново съдържание. Не така стоят нещата с другите два елемента на страницата – функционалностите и визията. 

Те са относително постоянни единици в платформата и обикновено ги променяме само в случай на проблем или неизправност. Значи ли това, че трябва да ги задържим такива, каквито са те завинаги? 

Не, не значи. Както вече споменахме, сайтът ви е важен – за вас и за вашия бизнес – и ако той не се развива, не се развивате и вие. Редизайнът позволява развитието, като еднократно предостави на страницата нов дизайн, а защо не и опции. 

Самият процес представлява един вид ремонт на сайта по отношение на неговите функционалности, както и смяна на визуалните му елементи. Промените могат да са свързани както с кода на страницата, така и с нейния външен облик. 

Защо е нужен редизайн на сайт?

редизайн на сайта

Причините да предприемете стъпка напред към подобряването на визията и функционалността на вашия сайт чрез услугата редизайн, могат да са много и разнообразни. Понякога става дума за чиста неизправност в кода на страницата. В други случаи сайтът просто е прекалено стар – и като визия, и като функции. Има моменти, в които просто желаете тотално да смените линията на поведение на вашия бизнес и наличната корпоративна страница не отговаря на вашите планове за бъдещето. 

Кога се прави редизайн на сайт?

Съвременните маркетолози са установили, че стандартният жизнен цикъл на една страница трае от 3 до 5 години. След този период, тя придобива качеството „остаряла“ и дори несходна да се впише в съвременната дигитална реалност, където нещата се променят и подобряват със скоростта на светлината. 

Добре е да се уточни, че редизайнът на сайта е значително по-бързо като оперативно време и по-достъпен като цена в сравнение с услугата изграждане на нов сайт. 

Редизайн на сайт – как става?

Редизайнът не е лек процес, защото върху определена основа трябва да се работи наново, като положителните страни се запазят, а негативните – отстранят или заменят. Задачата е комплицирана и от факта, че понякога собствениците на страници нямат реална представа какво искат да получат като резултат или имат твърде завишени очаквания за финалния вариант. 

Редизайн на практика е смяна на целия графичен дизайн на сайта, но наред с него могат да се добавят нови функционалности и да се предприеме и заменяне на наличното съдържание с ново. Всички тези стъпки следва да бъдат набелязани в общия план на услугата и да се съгласуват между собственика и екипа, който ще се заеме със задачата. 

Експертите са на мнение, че е по отношение на редизайна на сайта е повече от важно мнение да изкажат и служителите от вашия маркетингов отдел. Последните имат наличните опит и знания относно потребителското поведение и нагласи. 

Ако искате да имате наистина добър уеб сайт, но той е на повече от пет години, не очаквайте от него кой знае какво. Помогнете му да повиши своя капацитет и да увеличи ползите, които може да донесе на вас и вашия бизнес, като му осигурите модерен и качествен редизайн.

Последни публикации:

Someone from New York се абонира за Plan Standard – monthly subscription