Видео криейтиви – какво представляват? – Design Expert

Видео криейтиви – какво представляват?

Видео криейтиви

Независимо дали работите с агенция, или управлявате маркетинговите си усилия чрез вътрешен екип,  вероятно сте чували за нарастващата популярност на видео рекламите в канали като YouTube, Facebook, Instagram и др. В този момент повечето маркетолози разбират стойността на използването на видео като част от цялостната им стратегия и препятствието сега всъщност създаване на т.нар. видео криейтиви. Какво представляват те и защо могат да се окажат ефективно решение за вашия бизнес, ще ви разкажем в следващите редове. 

Какво представлява видео криейтива? 

Най-общо казано, видео криейтивите са кратки видеа, обикновено с рекламна цел, които могат да представят вашата компания, конкретен продукт или услуга, събитие и т.н. Те се превръщат във все по-популярен вариант да ангажирате своята аудитория в социалните мрежи и да се възползвате от всички предимства, които видео форматът може да донесе на вашия бизнес. 

Въпреки че много рекламодатели имат свои с вътрешни дизайнерски екипи, тези екипи имат безброй отговорности от дизайна на уеб сайтове, реклами със статични изображения, материали за конференции и т.н., и е обичайно видео активите да се деприоризират, защото са по-трудни за създаване. Въпреки това е важно бизнесите да открият начин да създават видео криейтиви. Ако все още не сте сигурни, вижте няколко убедителни причини защо си струва да инвестирате във видео криейтиви.

Какви са предимствата на видео криейтивите?

Видео криейтиви предимства

Видео рекламите се представят по-добре от статичните реклами в социални мрежи 

Резултатите показват, че  видеоклиповете все по-често превъзхождат статичните изображения, като използвани за реклама, те предоставят значително по-висока възвращаемост на инвестицията. 

Когато мислите как да привлечете вниманието на аудитория, която се е научила да скролва до безкрай, е много по-вероятно видеоклиповете да се откроят и да донесат ангажираност, отколкото статична реклама. 

Освен това, дори едно няколкосекундно видеото може да се предаде повече информация – включително какво представлява продукта, как може да се използва, както и снимки преди и след и какви са предимствата на вашия продукт спрямо конкурентни такива. 

Видеото е ефективен начин за обучение на вашата аудитория за вашата марка и за повлияване на техните решения

В проучване, направено от Think With Google, те изследват как видеото влияе на студентите, кандидатстващи за университети, и установяват, че 80% от студентите, които планират да посещават онлайн университет, казват, че видеото е повлияло на процеса на кандидатстване.

Въпреки че тези данни са специфични за образователната индустрия, те все още са чудесен пример за това как видеото може да повлияе на процеса на вземане на решения. Тези данни не са изненадващи – когато хората могат визуално да видят демонстрация на сложен SaaS продукт или да наблюдават ефектите преди и след прилагането на нов продукт за грим, те ще бъдат по-образовани за компанията, отколкото биха виждали една статична реклама. Следователно е по-вероятно те да бъдат повлияни от съдържанието и по-вероятно да направят покупка от тази компания.

Ако на разполагате с нужното време или специалисти, които ще ви помогнат да създавате ефективни видео криейтиви – решение има! Изберете Premium план от Design Expert, с който може да се възползвате от изработване на видео криейтиви и видео обработка. Впечатлени вашите клиенти с интересни и ангажиращи видеа и се радвайте на повече реакции, продажби и по-голяма разпознаваемост на вашия бранд в онлайн пространството. 

Последни публикации:

Someone from New York се абонира за Plan Standard – monthly subscription