Какво трябва да знаем за UX дизайна? – Design Expert

Какво трябва да знаем за UX дизайна?

Какво трябва да знаем за UX дизайна?

Всеки един съвременен сайт трябва да помисли за удовлетворението на своите потребители, а най-сигурният начин да го постигне е като се инвестира във функционален UX дизайн. Лошото потребителско преживяване може да откаже потенциални клиенти от сайта ви и да доведе до преориентирането им към конкуренцията ви.  

Създаването на функционален и съвременен сайт, който да отговаря на нуждите на потребителите е важен процес, който се извършва само от професионалисти в сферата – нарича се UX дизайн. А какво означава това и как да го имплементирате в сайта ви, ще разберете в днешната статия. 

Какво е UX дизайн? 

Изключително популярно през последните няколко години, това понятие дава широка тема за обсъждане при създаването на онлайн среда, с която потребителите да взаимодействат ефективно. Съкращението му се отнася до user experience design – дизайн на потребителското преживяване.  

Именно към това трябва да се стремите, когато създавате вашия корпоративен сайта или онлайн магазин с продукти или услуги, които искате да достигнат до вашите клиенти. Това означава, че при създаването на качествен UX дизайн, ще може потребителят да се чувства добре, докато е в сайта ви и да взаимодейства ефективно с него.  

Бавното зареждане на страниците, трудната навигация, липсата на филтри при търсене и още много, влияят пряко на вашите клиенти и удовлетворяването им. По този начин ще успеете да задържите клиентите си и ще привлечете нови с иновативните функции в сайта ви и добре представените продукти.  

UX дизайнът е процес, който има за цел да създаде система, която да се грижи за доброто представяне на сайта пред потребителите. Създаването на крайния продукт и удовлетворяването на потребителя, чрез лесно използване на сайта и отговаряне на нуждите на клиентите, е част от UX дизайна.  

Защо си струва да инвестирате в UX дизайн?  

UX дизайн

Редицата ползи, които ще ви донесе UX дизайнът, го превръщат в оправдана инвестиция. Той ще ви помогне да се отличите от конкурентите в нишата ви, да създадете по-трайни взаимоотношения с потребителите на бранда ви, което ще ви позволи да ги превърнете в адвокати на марката. 

Добрият UX дизайн може да създаде предпоставка и за привличане на нови клиенти към вашия бизнес. Потенциално бихте увеличили продажбите си, което е и целта на всеки един бизнес. Когато използвате ефективно различни работещи методи, за да създадете функционална платформа, ще видите осезаеми резултати в приходите и нови, доволни клиенти.  

В допълнение, UX дизайнът е задължително решение за всеки бизнес и успешното изграждане на ефективен уеб сайт, който искате да се откроява от конкуренцията ви. Това ще доведе до доброто преживяване на клиентите ви, осезаеми резултати в приходите, както и трайни, лоялни потребители. Чрез всичко това ще успеете да развиете един успешно работещ бизнес. 

Ако искате да представите бранда ви онлайн, чрез подходящи рекламни материали, видеа и инфографики, изберете услугите на Design Expert. Получавате неограничени корекции и готови материали в рамките на 24/48 часа. Още по-хубавото, е че  можете да се възползвате от 7-дневен тест период в платформата и да се уверите от първо лице във възможностите на нашите дизайнери. Това ще ви помогне да развивате успешно съвременен сайт, който да отговаря на желанията и потребностите на потребителите ви.  

Последни публикации:

Someone from New York се абонира за Plan Standard – monthly subscription